Keveset tud a Kárpát-medence borvidékeiről, a hazánkban honos szőlőfajtákról és a borkészítés alapelveiről? Tokaj nagy rajongója, és minden titkot tudni szeretne a világszerte híres borvidékről?
A többnapos Borkollégium alapfokon az alapok elsajátítása mellett egy teljes napot szentelünk a Tokaji borvidéknek is.
Melyek a Kárpát-medence legfontosabb szőlőfajtái? Mit kell tudni a 22 borvidékről, mik a jellegzetességeik és melyek a legfontosabb borstílusok? Hogyan tett szert Tokaj világhírnévre és miért olyan különleges?
Ha mindent tudni szeretne a hazai borokról (különösen Tokajról) és még a külföldi ismerősei is csatlakoznának, akkor az angol nyelvű Wines of Hungary kurzus tökéletes választás lehet.
A Borkollégium mesterkurzusain rendszeresen fókuszálunk a világszerte ismert tokaji borvidékre. 1-1 alkalom során 10-12 bor kóstolásával járjunk körbe a termőterületet érintő legfontosabb kérdéseket, legyen szó szőlőfajtáról, technológiáról, és természetesen magáról a borról.
A Borkollégium oktatói a borszakma kiemelkedő alakjai hazánkban és külföldön egyaránt. Mészáros Gabriella, a boriskola alapítója és vezető oktatója például már közel 30 évvel ezelőtt tartotta az első borismereti képzését. Tokaj kifejezett szívügye Gabriellának, rendszerint ő tartja a tanfolyamokon a borvidékről szóló előadásokat.
Bálint László nemzetközi borakadémikus eredeti szakmáját tekintve villamosmérnök, immáron 2009 óta gyarapítja a Borkollégium oktatóit. Nemcsak alap-, közép- és felsőfokon találkozhatunk vele, hanem időről-időre többek között a Tokaji mesterkurzusokon is.