Furmintos kurzusok
01

Borkollégium

Hazánk első boriskolája több mint 20 éve, 1996 óta tart bor- és gasztronómiai tanfolyamokat. Több mint 5000 hallgató különböző szintű képzését bonyolította már le, közte számos pincészet, étterem, szálloda vezetőjével, borászával, sommelier-jével. Napjainkban divat lett bort fogyasztani, és még trendibb hozzá érteni is. A bor- és gasztronómiai tanfolyamok akár már néhány órától, alapfoktól haladó szintig, a Kárpát-medencétől a nagyvilágig biztosítja a minőségi borfogyasztáshoz szükséges ismeretek megszerzését.
02

Borkollégium alapfok

Keveset tud a Kárpát-medence borvidékeiről, a hazánkban honos szőlőfajtákról és a borkészítés alapelveiről? Tokaj nagy rajongója, és minden titkot tudni szeretne a világszerte híres borvidékről?
A többnapos Borkollégium alapfokon az alapok elsajátítása mellett egy teljes napot szentelünk a Tokaji borvidéknek is.

03

Wines of Hungary

Melyek a Kárpát-medence legfontosabb szőlőfajtái? Mit kell tudni a 22 borvidékről, mik a jellegzetességeik és melyek a legfontosabb borstílusok? Hogyan tett szert Tokaj világhírnévre és miért olyan különleges?
Ha mindent tudni szeretne a hazai borokról (különösen Tokajról) és még a külföldi ismerősei is csatlakoznának, akkor az angol nyelvű Wines of Hungary kurzus tökéletes választás lehet.

04

Mesterkurzusok

A Borkollégium mesterkurzusain rendszeresen fókuszálunk a világszerte ismert tokaji borvidékre. 1-1 alkalom során 10-12 bor kóstolásával járjunk körbe a termőterületet érintő legfontosabb kérdéseket, legyen szó szőlőfajtáról, technológiáról, és természetesen magáról a borról.

Oktatók

A Borkollégium oktatói a borszakma kiemelkedő alakjai hazánkban és külföldön egyaránt. Mészáros Gabriella, a boriskola alapítója és vezető oktatója például már közel 30 évvel ezelőtt tartotta az első borismereti képzését. Tokaj kifejezett szívügye Gabriellának, rendszerint ő tartja a tanfolyamokon a borvidékről szóló előadásokat.

Bálint László nemzetközi borakadémikus eredeti szakmáját tekintve villamosmérnök, immáron 2009 óta gyarapítja a Borkollégium oktatóit. Nemcsak alap-, közép- és felsőfokon találkozhatunk vele, hanem időről-időre többek között a Tokaji mesterkurzusokon is.Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója


Bálint László nemzetközi borakadémikus