Budapest

 

  Furmint Február

Kézdy Dániel és lelkes csapata jóvoltából 2010 óta aktív a kezdeményezés, miszerint februárban minden a legkedveltebb magyar szőlőfajtáról, a furmintról szól. Éttermek, kereskedők, szakmabeliek egyszerre beszélnek a furmintról és helyezik fókuszba. Ha nincs mód semmiképpen sem a borok születésének helyén megismerni a tokajit, de kíváncsiak vagyunk rá, mit is tud a furmint, akkor minden február első csütörtökén, a Vajdahunyad várban (Mezőgazdasági Múzeum) Tokaj Budapestre jön egy délutánra. A Kalauzban felsorolt pincék zöme jelen van a rendezvényen; így két-három száraz furmintot biztosan megkóstolhatunk mindenkinél, sétálós rendszerben, egyszeri belépődíj fejében (ami összesen közel 150 furmintot jelent). A kiállítók listájáról, jegyárakról érdemes hetekkel előtte tájékozódni. (Tipp: a nagy tömeg elkerülése végett érdemes minél korábban érkezni.)

Tokaji Március

Tokaji Március Nagykóstoló

A Winelovers csapata 2015-ben szervezte meg az első Tokaji Március Nagykóstolót Budapesten, ahol azóta minden év márciusában egy teljes napot szentelünk a tokaji boroknak. A nagysikerű rendezvényen rendszerint 1.000 fő és 60-70 borászat gyűlik össze, hogy mintegy 200 tokaji bort kóstoljanak a témához illő méltó helyszínen, a színvonalas mesterkurzusokon pedig olyan kiváló előadók (és nem utolsó sorban Tokaj nagy nevei) szoktak megfordulni, mint Demeter Zoltán, idősebb és ifjabb Szepsy István, Ripka Gergely, Mészáros Gabriella vagy éppen Caro Maurer MW.
http://tokajimarcius.hu

  TokajMagic

Ha szeretne rendszeresen exkluzív tokaji borokat kóstolni egy szakavatott ember tolmácsolásában, adott tematikák mentén, kellemes közegben és hangulatban, akkor próbálja ki a Tokaj Magic eseményeket, ahol Ripka Gergely, a TokajGuide szerzője mesél arról, hogyan zajlik az aszú készítése, mi a különbség egy mádi és egy tarcali dűlő furmintja közt, illetve, hogy miben volt más 2017, mint a 2018-as (vagy a 99-es és a 2000-es) évjárat Hegyalján.
tokajmagic.hu/


TokajMagic-kóstoló Ripka Gergővel


TokajMagic-kóstoló Ripka Gergővel