Magazin

Lehet jó egy 600 forintos furmint?

Február első hetében akciós áron, 599 forintért kínálja a Lidl a Tokaji Amethyst fantázianevet viselő, a Grand Tokaj Zrt. által palackozott 2015-ös furmintot.

Együtt a tokaji aduászok: furmint és hárslevelű

Tokaj-Hegyalja borászata olyanná vált, mint a magyar foci. Mindenki ért hozzá, mindenki figyeli, állandóan beszél róla, mindenki tudja a megoldást, kevesebben csinálják, és még mindig találni benne pénzt. Szerencsére sokkal jobb, mint a labdarúgásunk, bár erről kevesen tudnak a világban, maximum az aszúról. Az is különbség, hogy nem szotyolát köpködve, káromkodva okoskodunk, hanem kisujj eltartósan, úriasan. Pont úgy, amilyen Tokaj-Hegyalja is lett: picit úrias, az úri közönségnek.

Tokaj második aranykorát éljük

A Mádi Furmint Ünnepen 220 ezer forintért kelt el a Szent Tamás Pincészet Mad One nevű furmintjának egy palackja a Mádi Kör által szervezett borárverésen. Az árverésre a Kör tagjai limitált, kereskedelemben már nem kapható gyűjtői tételeket ajánlanak fel, a bevételt pedig a Mádi Gyermekekért Alapítvány javára adományozzák. 

Mádi Furmint Ünnep szeptember első hétvégéjén

A festői Mád egyedülálló kikapcsolódást kínál szeptember első hétvégéjén a Tokaji Borvidék szerelmeseinek. A mádi furmint ismét megmutatja egyediségét, azt a csodát, mely évszázadokkal ezelőtt megalapozta a borvidék talán legszebb településének hírnevét.  

Exkluzív borkóstolók, mesterkurzusok és borvacsorák a 14. Tokaji Ősz fesztiválon

Borkóstolók, borvacsorák és borséták várják a 14. Tokaji Ősz közönségét szeptember 15. és 17. között a Tokaj-hegyaljai borvidék több településén.

Kiemelt programokBorászatajánló