I. Kézműves Gasztro Workshop Fesztivál

2018. 03. 15. - 2018. 03. 17.
3907 Tállya
2018. március 15-17. között rendezik meg Tállyán az I. Kézműves GasztroWorkshop Fesztivált, mely Tokaj-Hegyalja helyi termelőinek, kézműves mestereinek, manufaktúráinak és gasztronómiai szereplőinek seregszemléje lesz. 


A termelőket felvonultató vásár mellett interaktív workshopokon, előadásokon, oktatásokon, tematikus kóstolókon lehet részt venni, bizonyos kézműves technikákat kiscsoportos foglalkozásokon lehet megtanulni. A rendezvény szándéka, hogy lehetőséget adjon arra, hogy bárki kipróbálhassa, hogyan kell sajtot készíteni vagy éppen hegyaljai mézből mézeskalácsot sütni.
 
HELYSZÍN
A 3 napos rendezvény helyszínei a tállyai Maillot kastély és az Oroszlános Borhotel lesznek. A Maillot kastély exkluzív belső tereiben zajlik majd a vásár, a tetőtéri előadóteremben előadásokat lehet meghallgatni és kiscsoportos workshopokon lehet részt venni, az Oroszlános Borhotel pedig egy egész napos BBQ workshop és élményprogram helyszíne lesz.
 
PROGRAM
A vásárra és az előadásokra a belépés ingyenes, bizonyos workshopokon részvételi díj fejében vagy regisztrációhoz kötötten lehet részt venni.
Március 15. (csütörtök)
  • 14:00 – 17:00 Mesterségek sétája
  • 17:00 – 19:00 Táncház a Parapács Zenekarral, a 2012-es Fölszállott a páva tehetségkutató verseny zenekar kategóriájának győztesével
  • 19:00 – 22:00 Vacsora az Oroszlános Borhotelben
Március 16. (péntek)
  • 10:00 – 18:00 Kézműves termékek vására
  • 10:00 ELŐADÁS: Ismerkedés a gyógy-és fűszernövények világával / Leskó Füveskert
  • 11:00 WORKSHOP: Gluténmentes péksütemények készítése / Kalina Pékség és Dia Wellness
  • 13:00 WORKSHOP: Mézeskalács díszítő workshop a Csudaíz Mézeskaláccsal
  • 14:00 ELŐADÁS: A borissza bőr kalandja Tolcsván / előadást tart a Helia-D Herba-kastély kincseiről Somogyi Krisztina
  • 15:00 WORKSHOP: Helia-D tokaji aszús expressz kozmetikumkészítés workshop a Helia-D Herba-kastéllyal / vezeti: Somogyi Krisztina
  • 15:30 ELŐADÁS: Hegyaljai termelői sajtok - előadást tart Rácz Miklós
  • 16:00 WORKSHOP: Szappankészítés a Hegyaljai Szappannal
  • 16:00 WORKSHOP: Pálinka kóstoló a Szóráth Pálinkaházzal / vezeti: Badics Kata okleveles pálinkamester / 5 pálinka kóstolása:
  • gönczi barackpálinka, vadbirs pálinka, furmint szőlőpálinka, sárgamuskotály szőlőpálinka, érlelt tokaji aszútörköly pálinka
  • 17:30 ELŐADÁS: Édes emlékek a szerencsi csokoládégyártásról / előadás csokikóstolással, filmekkel
  • 19:00 – 22:00 Vacsora az Oroszlános Borhotelben
  • 21:00 DJ az Oroszlános pincetermében
Március 17. (szombat)
  • 10:00 – 14:00 Kézműves termékek vására
  • 10:00 ELŐADÁS: Mézes Gergő Méhészete / előadás
  • 13:00 ELŐADÁS: Chili Hegyalján / Paprika Panna
  • 7:00 – 21:00 Egész napos BBQ élménynap az Oroszlánosban oktatással
RÉSZTVEVŐ MANUFAKTÚRÁK ÉS TERMELŐK:
  • Hegyaljai Szappan (Mád)
  • Szóráth Pálinka (Tállya)
  • Helia-D Herba-kastély (Tolcsva)
  • Mézes Gergő Méhészete (Vizsoly)
  • Ízes Örömest Lekvárium (Tokaj)
  • Gönci Pálinka (Gönc)
  • Majoros István Kerek-perec (Erdőhorváti)
  • Csudaíz Mézeskalács (Pálháza)
  • Paprika Panna chili termékek
  • Hegyaljai Kézműves Sajtok - Rácz Miklós sajtjai (Újcsanálos)
  • Pásztor Sajt (Taktaszada)
  • Hegyalja Éléskamrája sütemények (Tokaj)
  • Szerencsi Csokoládé (Szerencs)
  • Kalina Pékség (Tállya) és Dia-Wellness
A vásárra és az előadásokra a belépés ingyenes, bizonyos workshopokon részvételi díj fejében vagy regisztrációhoz kötötten lehet részt venni.
További részletek hamarosan. A programváltozás jogát fenntartjuk!




Elérhetőségek

Térkép



Elérhetőségek

Borászatajánló