Furmint Napok - Köveskál

2018. 02. 23. - 2018. 02. 25.
2018 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete, amelynek keretében a Pálffy - Köveskál, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn****, a Kővirág - Étel, Ital, Ágy és a MiaKö hagyományteremtő szándékkal három teljes napot szentel a szőlőfajtának.


PROGRAM - péntek:
Míg pénteken a borászok zárt ajtók mögött tartanak szakmai találkozót, az éttermekben ugyanazon tételekre épített borvacsora várja az érdeklődőket, ahol neves sommelier-ek segítenek a borok felfedezésében.

PROGRAM - szombat:
A szombati napon 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló szakmai kurzusokat a boros szféra ismert alakjai moderálják, ahol a szemináriumon részvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül majd.
A programokon való részvételhez minden kóstoló esetében előzetes helyfoglalás szükséges!

12-13:30, Pálffy Pincészet - Balatoni Furmintok
12-13:30, Káli Kövek Borászat - Balatoni Furmintok
12-13:30, Káli Art Inn - Balatoni vs. más régiók Furmintjai

15-16:30, Pálffy Pincészet - Volcanic Wines of Pannonia
15-16:30, Káli kövek Borászat - Balatoni vs. más régiók Furmintjai
15-16:30, Káli Art Inn - Furmintok Amerikában

A kóstolók befejeztével a Kővirág - Étel, Ital, Ágy, a MI A KŐ és a Káli Art Inn**** egy, csak erre az alkalomra összeállított Furmint Borlappal kiegészülve várja a vacsorázni vágyókat, a falu két végében található pincészetnél pedig kötetlen borozás során ismerkedhetnek meg a borbarátok a Pálffy - Köveskál és a Káli Kövek Borászat teljes szortimentjével.

PROGRAM - vasárnap:
Vasárnap délelőtt brunch-csal és dűlőtúrákkal búcsúztatja a 2018-as Furmint Napok a Káli-medencébe látogatókat.

A részvétel regisztrációhoz kötött, jegyek korlátozott számban kaphatóak.
Jegyár: 11.000,- / fő, amely tartalmazza a szombati kóstolókon való részvételi lehetőséget, valamint azok borsorát, továbbá a falun belüli ingyenes transzfert a helyszínek között szombaton.
Elérhetőségek

TérképElérhetőségek

Borászatajánló