Borászatkereső
Királyudvar
A pincészet 2010 óta egyértelműen bio és biodinamikus megoldásokkal dolgozik (de már 2007 óta ennek megfelelően készültek száraz boraik). Azóta rusztikusabb irányt vettek talán a birtok borai. Furmint pezsgőjük máig az egyik legjobb Hegyalján, 2006/2007-es aszúik pedig páratlan mélységgel bírnak. Egyedi borminőség, nagy birtokméret mellett is. (Hasonló szellemiségű testvérbirtokuk a loire-i Domaine Huet).
Bejelentkezés
Látogathatóságról tudnivalók (időpontok, előre egyeztetés stb): előre egyeztetés után
Fix kapcsolattartó: Dargó Takáts Beáta
Annak elérhetőségei: +36 47 580 420
Adatok a pincéről
Borászat kiadványos megnevezése: Királyudvar
Borász neve: Juhász Szabolcs
Tulajdonos(ok)/befektető: Anthony Hwang
Nemzetiségük (ha nem magyar): CHI/US
Alapítás éve: 1997
Első évjárat: 1998
Termelési adatok
Terület nagysága: 45 ha
Ebből termő szőlő: 42 ha
Dűlők nevei, területnagysággal: Betsek (6 ha), Danczka (3 ha), Henye (11 ha), Lapis (17 ha), Nyúlászó (4 ha), Percze (4 ha), Suba
Bio/dinamikus//organikus: biodinamikus
Jellemzően spontán/irányított erjesztés: spontán
Kereskedelmi adatok
Borok árintervalluma: 4500-24000 ft
Borok átlagára: 10000
Alap száraz bor ára: 4800 ft
Magyar kereskedő megnevezése: Terroir Club
Mely országokban kaphatók a borok (kisker): USA

Térkép

Elérhetőségek:
3915 Tarcal, Fő utca 92.
+36 47 380 111