Mádi Furmint Ünnep szeptember első hétvégéjén

2017. 08. 29.
A festői Mád egyedülálló kikapcsolódást kínál szeptember első hétvégéjén a Tokaji Borvidék szerelmeseinek. A mádi furmint ismét megmutatja egyediségét, azt a csodát, mely évszázadokkal ezelőtt megalapozta a borvidék talán legszebb településének hírnevét.  

A furmint évében, immér hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Mádi Furmint Ünnepre látogatókat különleges borok, felejthetetlen gasztronómiai élmények, színes programok és vendégszerető mádi emberek várják. A rendezvény több mint 30 helyszínen nyitott pincékkel, kitűnő borokkal és ételekkel, népi gyermekjátékokkal, régi mesterségekkel, helyi kézműves termékekkel, valamint élő koncertekkel várja a látogatókat, ésúÚjra nyit a mádi mozi az év legnézettebb magyar filmjével. 
 
A furmint Mád termőterületeinek 80 százalékán terem. Sehol a világon nem fordul elő ilyen arányban, és nem szeret úgy élni, mint Mádon. Ha jó földbe kerül és folyamatosan gondoskodnak róla, akár 100 évig is szüretelhetnek a tőkékről. 

Mád és a furmint története az ezredfordulón kezdődött, főszereplői a település, az Úrágya dűlő, Szepsy István, a Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület tagjai és a Szent Tamás Pincészet. A régi kúriák – melyek egykor borkereskedők, szabók, szikvizesek vagy épp borbélyok lakhelyei vagy üzletei voltak – még állnak, de már felújítva, új funkcióval őrzik azok emlékeit, kik hajdanán lakták.
 
A múltunk, a jelenünk és a jövőnk!” - ez idei mottója a Mádi Furmint Ünnepnek.

A mádiak azon dolgoznak az egyre elhivatottabb borászokkal, szőlőművelőkkel együtt, hogy a hagyományokat tisztelve Mád újra elnyerje méltó helyét a világ bortérképén, és hisznek abban hogy a jövőjük is a furmintban rejlik. Az idei ünnepen még nagyobb odafigyeléssel tekintenek vissza a múlt örökségére, a kezdetekre, a rengeteg munkára és az előttük álló feladatokra.
 
Mád szeretettel várja az érdeklődőket, hogy megtapasztalhassák, mit tud számukra ez a gyönyörű település és a furmint nyújtani.
 
 

Kiemelt programokBorászatajánló